Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ...


Παντρευτηκε το κοριτσι που αγαπουσε απο μαθητης του γυμνασιου, γειτονοπουλα του, κορη της προσφυγιας ( ορφανη απο πατερα, που ειχε αφησει την ψυχη του στη Σμυρνη, κατα το μεγαλο φευγιο... ), στον Βυρωνα,
στις 12 Δεκεμβριου του 1940, περιμενοντας την επιστρατευση του.
Την παραμονη της αναχωρησης του για το μετωπο, εστειλε το παραπανω επιστολικο δελταριο στον πατερα του που βρισκοταν με τον μεγαλυτερο αδελφο του, σ' ενα κεφαλοχωρι της Πελοποννησου.
Την επομενη ( 27 - 1- 1941 ) εφυγε για το μετωπο...




Κ Λ Ι Κ στην εικονα


... στις 13 Φεβρ. σκοτωθηκε, σε αποσταση, περιπου, 50 χλμ. απο τα Τιρανα, απο τον ανηλεη βομβαρδισμο της γερμανικης αεροποριας, προκειμενου να αποτρεψει την καταληψη των Τιρανων απο τον ελληνικο στρατο...

Μετα την απελευθερωση, δοθηκε στον πατερα του ενα " Διπλωμα Τιμης " απο τον ελληνικο στρατο που φυλασσεται απο την οικογενεια, μεχρι σημερα, σαν ιερο οικογενειακο κειμηλιο.

Κι ο πατερας του, ζητησε απο τον μεγαλυτερο γυιο του, να δοθει σ' ενδειξη τιμης, το ονομα του σκοτωμενου αντι του δικου του ονοματος, στον δικο του γυιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: