Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ



" Δυστυχως, οι ανθρωποι αποκτουν ευκολα μεγαλη παιδεια και σε ο,τι απαιτειται μοναχα εγκεφαλος, διαπρεπουν. Σε ο,τι ομως απαιτειται να μετεχουνε οι αισθησεις, υπνωττουν. Τα αισθητηρια τους, σε κατασταση μονιμου υποθερμιας, αδυνατουν να μετατρεψουν την πηγη του ερεθισμου σε ειδωλο που να καθρεφτιζεται κατ' αναλογιαν μεσα στο πνευμα. Εξ ου και ο περιφημος διανοητισμος της εποχης μας' που αποκοπτει ενα ενα οσα νηματα μας συνδεουν με την αμεση ζωη και μας καταδικαζει σε πεινα θερμης αγκαλιας και αληθινων δακρυων.
Τι σ'οι 'ποιητικη' μπορει να ειναι η ζωη σου οταν και το κοριτσι που φιλησες και το σκοτεινο δρομακι οπου το φιλησες και τη μουσικη που σου ερχοτανε απο μακρια οταν το φιλησες, πρεπει να ψαξεις για να το βρεις μεσα στα λεξικα. "


( απο: ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ " ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ " - προσω ηρεμα Β' )