Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ II




Στην Οδύσσεια ,το έργο του Μίκη Θεοδωράκη,ο μεγάλος συνθέτης έχει μελοποιήσει τους στίχους του ποιητή Κώστα Καρτελιά και τα τραγούδια ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη.

Ως άλλος Οδυσσέας, αφηγείται τις περιπέτειες τις δικές του και του καθενός, αποκαλύπτοντας ότι όλοι αναζητούμε μια Ιθάκη, όπως ανέφερε στην εκδήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η Μαρία Φαραντούρη τόνισε ότι, ερμηνεύοντας τα δεκατρία κομμάτια του δίσκου, επιχειρεί μια «κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή». Ο ίδιος ο συνθέτης ερμηνεύει το τραγούδι Στον Κάτω Κόσμο.

Συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη στο νέο του έργο Οδύσσεια είναι η Ιρίνα Βαλεντίνοβα, η οποία ανέλαβε την ενορχήστρωση, τη διεύθυνση ορχήστρας και έπαιξε πιάνο, ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γιώργος Μακράκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: